Vergoeding 2024

Zijn gesprekken vergoed?

Jazeker. Als er een diagnose wordt gesteld en een verwijzing van de huisarts is aanwezig wordt de behandeling vergoed van de basis verzekering, onder Basis GGZ zorg. (extra info: setting 1, code 071 CO0497 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog) Ik functioneer als regiebehandelaar.

Ik werk zonder contracten, dat betekend in het algemeen dat je sneller terecht kan en minder afhankelijk bent van steeds verdergaande eisen die zorgverzekeraars stellen. Er wordt tussen de 52% en 100% vergoed afhankelijk van uw soort basisverzekering. Informeer jezelf vooraf bij je zorgverzekeraar. De kosten van de behandeling gaan eerst af van het landelijk eigen risico (385 euro), dit werkt overigens bij alle (gecontracteerd of ongecontracteerde) GGZ zorg zo.

Mocht er sprake zijn van een uitkering of financiële moeilijkheden; regelmatig geef ik korting, -zeker in deze financieel moeilijkere tijden- zodat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft.

Als je basisverzekering een ‘restitutiepolis of ‘vrije keuze’ polis is, krijg je de hoogste mogelijke vergoeding terug. Onderstaande link kan je zien per zorgverzekeraar en type polis hoeveel % je vergoed krijgt. TIP: geef VOORAF bij uw zorgverzekeraar aan dat de wachtlijst bij gecontracteerde psychologen langer is: in dat geval is de kans aanwezig dat u 100% vergoed krijgt.

https://contractvrijepsycholoog.nl/wp-content/uploads/2023/11/Zorgverzekeraars-Vergoeding-Vrijgevestigde-Zorgaanbieders-in-Zorgprestatiemodel-2024-Contractvrije-Psycholoog.pdf

Hoe duur is een behandeling bij jou?

Dat ligt aan het aantal sessies. Bij de intake zal ik een indicatie geven van hoeveel gesprekken er nodig zijn. Een behandeling duurt in het algemeen tussen de 3 en 12 sessies. Incidenteel wordt er verlengd of doorverwezen naar de Specialistische GGZ.

Wat is je tarief?

Ik reken met de landelijke tarieven vastgesteld door de NZA voor 2024: eerste gesprek is altijd een intakegesprek (diagnostiek) van 60 minuten € 183,44, daarna zijn de behandelsessies 45 minuten € 135,89.

Kan ik ook zonder verzekering terecht?

Zeker. Mijn losse coaching tarief is +/- 12% minder dan het reguliere tarief. Vul het contactformulier in voor aanmelding.

Voor afspraken die binnen 24 uur voor de afspraak worden afgezegd of verzet breng in het halve tarief in rekening. Deze kunt u niet declareren. Het is dus verstandig om op tijd te verzetten of af te zeggen!