Werkwijze

Openingstijden

Mijn werkdagen zijn op dinsdag tot 15.00, woensdag en donderdag en vrijdag

Bereikbaarheid

Ik ben meestal makkelijk bereikbaar op bovenstaande tijden via whatsapp en email. Om buiten de afgesproken behandelsessies om veilig met elkaar te communiceren, raad ik u aan om geen persoonlijke informatie rondom de behandeling naar mij te e-mailen of te whatsappen. Dat kan alleen als de verbinding is beveiligd. Ik kan u via zivver een email sturen waar u op kunt reageren.  

In het geval van crisis buiten bovengenoemde kantoortijden kunt u contact opnemen met de spoedlijn van uw huisarts.

Financiën en facturen

Aan het eind van de maand stuur ik de factuur of facturen via een beveiligde email naar het mailadres opgetekend in het dossier. Deze facturen kan je indienen bij je zorgverzekeraar en je maakt het bedrag op de factuur naar mij over op het genoemde bankrekeningnummer. 1e betalingstermijn is 14 dagen. 2e betalingstermijn is 14 dagen. Daarna komt er op de eerste aanmaning 40 euro kosten bij, dan heeft u nog 7 dagen om het over te maken.

Privacy

Als GZ-psycholoog heb ik een beroepsgeheim, wat betekent dat hetgeen u mij vertelt vertrouwelijk is. De huisarts wordt bij aanvang en beëindiging van de behandeling op de hoogte gesteld middels een brief, mits u daar geen bezwaar tegen heeft. Ook kan het zijn dat er tussendoor overleg plaats vindt met de huisarts. Dit gebeurt alleen nadat er door u toestemming is gegeven middels het toestemmingsformulier.

Informatie aan derden wordt alleen verstrekt wanneer u daar toestemming voor geeft. Er zal vooraf met u doorgenomen worden om welke informatie het gaat en voor welk doel deze wordt gebruikt. Denk aan een verzoek van een bedrijfsarts, een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar of een letselschadeverzekeraar. Als u mij toestemming hebt gegeven, dan maak ik daarvan een notitie in het dossier. Bij bezwaar zal ik de informatie niet verstrekken. In mijn rol als (voormalig) behandelaar mag ik alleen feitelijke informatie geven, zoals gegevens over de diagnose en de duur van de behandeling. Ik mag bijvoorbeeld geen verwachtingen of vermoedens uitspreken noch oordelen geven voor een ander doel dan een zorgdoel, bijvoorbeeld een materieel of juridisch doel. Ook als u toestemming geeft om informatie aan derden te verstrekken, moet ik mijn eigen afweging maken of dit gezien mijn beroepsgeheim geoorloofd is. Ik kan dan alsnog besluiten om geen informatie te verstrekken als dit naar mijn oordeel de behandeling kan tegenwerken of schadelijk voor u kan zijn. Meer hierover kunt u lezen in de richtlijn voor gezondheidsverklaringen van de LVVP.

In het kader van intervisie, supervisie of consultatie maak ik alleen gebruik van gegevens waaruit uw identiteit niet af te leiden is.

Bewaartermijn van uw dossier

De gegevens worden bewaard in een dossier welke, volgens de wettelijke voorschriften, 20 jaar bewaard wordt. U hebt recht om uw dossier in te zien en u kunt om een kopie vragen. U hebt recht op één gratis kopie. Voor een tweede kopie mag ik op basis van de administratieve kosten wel een redelijke vergoeding vragen. Als u digitaal om een kopie heeft gevraagd, dan mag ik u ook digitaal een kopie van uw dossier verstrekken. Als gegevens van anderen, zoals uw partner of kind, in hetzelfde dossier zijn genoteerd, dan heeft dit gevolgen voor uw inzagerecht (tenzij deze gegevens door uzelf zijn verstrekt). Ik zal u daar in dat geval over informeren. 

Recht op correctie en aanvulling

Als u vindt dat bepaalde gegevens in uw dossier niet kloppen, dan kunt u mij vragen deze te wijzigen, corrigeren of aan te vullen. Het gaat hierbij alleen om feitelijke onjuistheden; wijzigen of corrigeren van mijn professionele oordeel is niet mogelijk. Wel kan ik, indien u dat wenst een aanvullende verklaring met uw eigen visie in het dossier opnemen.

Registraties

KVK nummer: 82924597

BIG nummer: 39920663725

Functie: GZ Psycholoog

AGB code praktijk : 94066347

AGB code persoonlijk: 94011686

Lid van de LVVP (landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten)

Kwaliteitsstatuut

Vanaf 1 januari 2017 is iedere vrijgevestigde GGZ aanbieder wettelijk verplicht om over een kwaliteitsstatuut te beschikken. Daarin wordt beschreven op welke manier de praktijk ervoor zorgt dat er wordt voldaan aan de wettelijke verplichtingen. Dit kwaliteitsstatuut is toegankelijk voor iedereen. Ik beschik over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut die u hieronder kan inzien

Klachtenregeling

Ik doe mijn uiterste best om de zorg te bieden die u nodig heeft. Ik hecht veel belang aan tevredenheid van mijn cliënten en het leveren van kwalitatief goede behandelingen. Het kan uiteraard voorkomen dat u ergens ontevreden over bent of suggesties heeft voor verbetering. Bespreek uw klacht dan in eerste instantie met mij. Samen kan er gekeken worden naar een passende oplossing voor het probleem. Mocht het niet lukken om er met mij uit te komen dan kunt u contact opnemen met een klachtenfunctionaris van de beroepsvereniging LVVP.

LVVP