Zijn de gesprekken vergoed?
Jazeker. Als er een diagnose wordt gesteld en een verwijzing van de huisarts is aanwezig wordt de behandeling vergoed van de basis verzekering, onder Basis GGZ zorg. (extra info: setting 1, code 071 CO0497 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog) Ik functioneer als regiebehandelaar.
Ik werk zonder contracten, dat betekend in het algemeen dat je sneller terecht kan en minder afhankelijk bent van steeds verdergaande eisen die zorgverzekeraars stellen. Er wordt minimaal 52% vergoed afhankelijk van uw soort basisverzekering. Informeer jezelf vooraf bij je zorgverzekeraar. De kosten van de behandeling gaan eerst af van het landelijk eigen risico (385 euro), dit werkt overigens bij alle (gecontracteerd of ongecontracteerde) GGZ zorg zo.
Mocht er sprake zijn van een financieel uitdagende situatie (bijvoorbeeld student / uitkering / scheiding / toenemende financiële druk) ; dan geef ik regelmatig korting, -zeker in deze financieel moeilijkere tijden- zodat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft.
Als je basisverzekering een ‘natura/restitutiepolis of ‘vrije keuze/combinatie’ polis is, krijg je de hoogste mogelijke vergoeding terug. Onderstaande link kan je zien per zorgverzekeraar en type polis hoeveel % je vergoed krijgt. TIP: geef VOORAF bij uw zorgverzekeraar aan dat de wachtlijst bij gecontracteerde psychologen langer is: dan kan je wachtlijstbemiddeling krijgen en mocht de wachtlijst te hoog zijn krijg je een hogere vergoeding bij een ongecontracteerde behandelaar. Klik hier voor meer info op de NZA website. Klik hier voor overzicht vergoedingen.
TIP! Mocht de wachttijd bij gecontracteerde zorgaanbieders hoger zijn dan 4 weken (wat ongeveer altijd zo is) vraag dan om ‘bemiddeling’ bij je zorgverzekeraar en zodoende gaat jouw zorgverzekeraar op zoek naar een ongecontracteerde zorgaanbieder en in dat geval moet de zorgverzekeraar de behandeling volledig vergoeden. (voorwaarde is wel dat je VOORAF gevraagd hebt voor wachttijd bemiddeling)